مدیریت بازاریابی | Marketing Management
1398/5/1
نوع: معرفی کتاب
نویسنده: لیلا اکبری

بازاریابی چیست؟ یادگیری آن از چه نظر اهمیت دارد؟

فارغ از اینکه در چه سازمانی کار میکنید یا مسئولیت شغلی شما چیست، دانستن بازاریابی بسیار ضروری است. چرا که بازاریابی، درک مشتریان و خشنود ساختن آنهاست و بدون مشتریان، سازمانی وجود نخواهد داشت. هر کسی در سازمان میتواند اطلاعاتی از مشتریان به سایر مدیران، تیم اجرایی و یا مدیران پروژه سازمان خود ارائه داده و به این ترتیب فعالیتهای بازاریابی شرکت را بهبود ببخشد.

این کتاب با ارائه مطالب بنیادی در بازاریابی، به شما این امکان را میدهد که به سازمان خود کمک کنید، مطالبی مانند: ارتباط بازاریابی با رسالت شرکت چیست، چه تفاوتهایی بین بازاریابی مصرف کنندهها و بازاریابی سازمانها وجود دارد، از چه راههایی رقبای شرکت را شناسایی و درک کنیم، چطور می توان استراتژی بازاریابی و برنامه ارتباطات بازاریابی را تدوین کرد، تاکتیکهای خلق محصولات و خدمات جدید، روشهای اطمینان از پیاده سازی درست برنامه بازاریابی چیست، چطور بازاریابی مستقیم و بازاریابی رابطهای را به طور مؤثر مورد استفاده قرار دهیم؟

بازاریابی موضوع بزرگی است، به همین دلیل این کتاب مطالب گستردهای را پوشش میدهد. آشنایی با مفاهیم اساسی و ابزارهای موجود، شما را قادر می سازد به سازمان خود در دستیابی به بیشترین ارزش در کسب و کار از طریق فعالیتهای بازاریابی کمک کنید.

بازاریابی: بازاریابی فرآیند برنامهریزی و اجرای مفهوم، قیمت گذاری، ترفيع و توزیع ایدهها، کالاها و خدمات برای مبادله به منظور تامین انتظارات افراد و سازمانها است.

 

استراتژی بازاریابی چیست؟

استراتژی بازاریابی در بطن خود به این سوال پاسخ میدهد: چرا مشتری باید محصول (یا خدمت) را از شما بخرد و نه از رقیب شما؟ این استراتژی هسته اصلی برنامه بازاریابی شما را برای یک محصول خاص تشکیل میدهد.

استراتژی بازاریابی در سطوح مختلفی در بدنه سازمان شکل می گیرد. در شرکت های بزرگ، افراد استراتژی را در سطح بنگاه مادر، در سطح واحد استراتژیک کسب و کار (SBU) و در سطح محصول تعریف می کنند.

در بسیاری از شرکت های کوچکتر، خلق استراتژی برای هر سه سطح می تواند در یک زمان شکل گیرد. در واقع، مدیر محصول در یک شرکت کوچک در زمان طراحی استراتژی بازاریابی نه تنها با این سوال روبرو است که « این محصول را چگونه باید بازاریابی کنیم؟» بلکه احتمالا باید از خود بپرسد « آیا اصلا باید این محصول را به بازار ارائه کنیم؟»

در قسمت بعد به استراتژیهای طراحی استراتژی بازاریابی، انتخاب آن چیزی که به آن آمیزه بازاریابی گفته می شود، ایجاد تمایز در محصول " و مدیریت برند محصول، و در نهایت انتخاب استراتژیهای بازاریابی مختص محصولات و تفاوت آن با خدمات میپردازیم.

 

خلق یک استراتژی

در تدوین استراتژی بازاریابی برای محصول، اهداف اصلی شما عبارتند از: ۱- پاسخ به این سوالها، «مزیت رقابتی محصول شما چیست؟» یا، از دیدگاه مشتری «این محصول یا خدمت چه نیازی را بهتر از سایر گزینه های موجود در بازار برآورده می سازد؟» ۲- حصول اطمینان از اینکه محصول یا خدمت شما انتظارات، نیازها و خواسته های مشتری را برآورده می سازد.

برای دستیابی به این دو هدف شما باید اندازه بازار هدف و رفتار معمول افراد (خصوصیات جمعیت شناختی آن) را بدانید، همین طور ارزش اصلی که از محصول ارائه شده شما در ذهن مخاطب وجود دارد. علاوه بر این موارد شما باید:

*حجم فروش، سهم بازار و سودآوری محصول را در چند سال اول ورود آن به بازار تخمین بزنید. 

*قیمت گذاری، استراتژی توزیع (اینکه شما چگونه محصول را به مشتری میرسانید) و بودجه بازاریابی سال اول را پایه گذاری کنید. 

*فروش و سودآوری دراز مدت محصول را پیش بینی کنید.

 

لطفا برای افزودن نظر ورود یا ثبت نام کنید.